تحولات لبنان و فلسطین

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امسال ۴ جزیره ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک و هندورابی از طریق فیبرنوری دریایی متصل می‌شوند.

۴ جزیره ایرانی امسال به فیبرنوری دریایی متصل می‌شوند

به گزارش قدس آنلاین، لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مراسم هفته جهانی ارتباطات از افزایش ۵۰ درصدی ترافیک در سال گذشته و افزایش ۵۰ درصدی در برنامه امسال خبر داد.

وی گفت:‌ همچنین اصلاح طرح مهندسی ترافیک داخل و خارج و تکمیل و افتتاح پروژه OSS /BSS انجام شده است.

وی افزود: افتتاح و راه‌اندازی نخستین مرکز قطب داده کشور از دیگر اقدامات در حال انجام در شرکت ارتباطات زیرساخت است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: امسال ۴ جزیره  ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک و هندورابی از طریق فیبر دریایی متصل می‌ شوند و در زمینه تولید فیبر دریایی تا سال ۱۴۰۳ فعال می‌شویم. همچنان که هم اکنون هم شرکت‌ های خارجی سفارش تعمیر فیبر دریایی را به ایرانی‌ ها می‌ دهند.

وی راه‌اندازی سرویس NTP با حداقل خطا برای همزمان‌ سازی تجهیزات درون‌ شبکه را از دیگر پروژه‌ های آماده بهره‌ برداری این شرکت عنوان کرد.

لاجوردی گفت:‌ توسعه و بازسازی شبکه سوئیچ کشوری، توسعه و تکمیل شبکه آی‌ تی و حفظ پایداری و کیفیت ارتباطات بین‌ المللی و داخلی از طریق تنوع‌ بخشی به مسیرهای تأمین ارتباطات هم در این شرکت انجام شده است.

وی به دو اقدام دیگر این شرکت اشاره کرد و گفت:‌ ایجاد مرکز تبادل ترافیک بین‌ الملل و افزایش ظرفیت مراکز تبادل ترافیک داخلی در راستای مهندسی ترافیک و بهبود کیفیت خدمات انجام شده است که تا کاهش ورود ترافیک داخلی به شبکه دیتای زیرساخت مهندسی بهتری در ترافیک انجام خواهد داد.

وی افزود: همچنین زیرساخت راه‌اندازی مراکز قطب داده که امسال راه‌اندازی خواهد شد ظرفیت تبادل داده را افزایش می‌دهد و با ایجاد مرکز تبادل ترافیک بین‌الملل ظرفیت ۴ ترابایت در ثانیه می‌رسد.

*۱۲ شرکت برای حضور در بازار فیبر نوری اعلام آمادگی کردند

همچنین در ادامه این مراسم صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به برنامه وزارت ارتباطات برای توسعه فیبر نوری در کشور گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای همه فعالان بازار اینترنت نامه ای زد و از آنها برای حضور در پروژه فیبر نوری دعوت کرد.

وی ادامه داد» از بین ۲۱ شرکت شامل ۱۷ شرکت ارتباطات ثابت یا FCP، ایرانیان‌ نت، دو اپراتور موبایل و شرکت مخابرات، ۱۲ شرکت به نامه رگولاتوری برای دعوت به حضور در بازار فیبر نوری پاسخ دادند و اعلام آمادگی کردند.

وی گفت:‌ ۳۱ فروردین ماه این نامه ارسال شد و از بین ۱۲ شرکت ۹ شرکت به پیگیری ها جواب دادند و تکلیف شان روشن شد و تا این لحظه ۹ تفاهم‌ نامه و پیش‌ نویس آماده شده است. بنابراین امروز کار با ۹ شرکت از بین ۱۲ شرکتی که برای حضور در پروژه فیبر نوری اعلام آمادگی کردند پیگیری می شود.

وی ادامه داد:‌ سازمان تنظیم مقررات با این کار تعهد خود را به شرکت‌ ها منتقل می‌ کند و هر شرکت یک میلیون پست در یک شهر راه‌ اندازی خواهد کرد. در ادامه اجرای کار به این شرکت ها از بخش خصوصی سپرده می شود.

وی گفت:‌ شرکت‌ های اعلام شده حداقل یک شهر را انتخاب کنند و دولت کمک خود را به اپراتور فقط به آن اپراتور خواهد کرد و کمک های دولت تقسیم نمی شود و به شرکت های متعددی در یک شهر داده نخواهد شد.

عباسی ادامه داد: طبیعی است که با این کار افرادی که زودتر آمده‌ اند و زودتر آمادگی خود را برای حضور در این بازار اعلام کرده اند شهرهای بیشتری برای انتخاب داشته اند و حق انتخاب بهتری دارند.

رئیس رگولاتوری ادامه داد:‌ در نظر داریم که ۸ درصد از درآمد اپراتور موبایل که منبع اصلی درآمد ما است را شناور کنیم که هر شرکتی که کار انجام داد منابع را به او اختصاص دهیم و این طور نباشد که منابع بلوکه شود و منتظر بماند.

وی توضیح داد: دولت در این زمینه بسیار همراهی کرده است زیرا در حالی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیشنهاد کرده بود ۵ درصد از حق‌ السهم دولت از درآمد اپراتورها به توسعه فیبرنوری اختصاص یابد، دولت تصویب کرد که این مبلغ به ۸ درصد برسد، مشروط بر اینکه اپراتورها ظرف ۳ سال، این کار را به سرانجام برسانند. دولت از این ۸ درصد که از درآمدهای اصلی دولت است، چشم‌ پوشی کرده تا این مبلغ صرف توسعه فیبر نوری شود و البته هر اپراتوری که برای این کار اقدام کند، مبلغ را به آن اختصاص می‌ دهیم.

وی افزود:‌ این کار کمک خیلی‌ها را می‌ طلبد و یکی از کارهایی که دولت و مجلس انجام داد و خیلی با ارزش بود این بود که قرار شد همه دستگاه‌ها امکانات خود را با تعرفه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای توسعه فیبر نوری در کشور به اپراتورها واگذار کنند. تنها در این صورت است که می‌توان موانع سر راه این پروژه را مرتفع کرد. وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات در طول این مدت در کنار بخش خصوصی فعال در پروژه فیبرنوری هستند. 

وی افزود: با راه‌ اندازی شبکه فیبر نوری شبکه پشتیبان برای نسل پنجم ارتباطات هم راه‌ اندازی می‌شود و به توسعه اینترنت سیار هم منجر خواهند شد. در نظر داریم برنامه اپراتورها برای  توسعه نسل پنجم ارتباطات را بگیریم تا در دو تا سه سال آینده بخش قابل توجهی از کشور هم تحت پوشش نسل پنجم ارتباطات قرار گیرد. 

هر اپراتور ثابت ظرف مدت یک سال یک میلیون پورت راه اندازی می کند

در این مراسم تفاهم‌نامه توسعه دسترسی فیبر نوری بین رگولاتوری و اپراتور خصوصی هم امضاء شد.

در این تفاهم‌ نامه پروژه فیبرنوری توسط اپراتورهای ثابت های‌ وب، شاتل، آسیاتک، مبنا تلکام، پیشگامان، صبانت، فناپ تلکام، ایرانیان‌ نت و اپراتور سیار رایتل به امضا رسید که به ترتیب مسوولیت شهرهای ایلام، قزوین، کرمانشاه، اراک، یزد، بوشهر، رشت، سمنان و شهر قدس را بر عهده گرفتند.

همچنین هر یک از اپراتورهای ثابت موظف شدند ظرف مدت یک سال، یک میلیون و اپراتور رایتل ۵۰۰ هزار پورت فیبر نوری را در این شهرها راه‌اندازی کنند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.